Zolino

Zolino is een Ster/ Sport merrie van de hengst Florencio.

Florencio’s verervingskracht werd afgelopen jaar door het KWPN erkend met het hoog aangeschreven ‘Keur’ predicaat. Florencio’s nakomelingen komen keer op keer bovendrijven: meerdere nazaten scoren boven de 70% in de Grand Prix, waaronder zijn in Duitsland goedgekeurde zoon Florenciano onder Hubertus Schmidt, bijna 40 hengsten zijn goedgekeurd bij verschillende stamboeken, waaronder de stempelhengst in wording Charmeur, zoon Borencio won tweemaal de Pavo Cup en zijn dochters ontpopten zich al vele malen als keuringstoppers.

Vader Florestan I is de dressuurambassadeur bij uitstek van Westfalen, met diverse goedgekeurde zonen zoals Fidermark, Fleurop, Fürst Heinrich, Faveur, Neostan, Flores, Freestyle en Flieder. Grootvader Weltmeyer is een van de bekendste fokhengsten van Hannover met talloze goedgekeurde zonen en producten in de dressuursport, terwijl overgrootvader Pik Bube eveneens een wereldberoemde dressuurvererver is.

Deze uitmuntende dressuurgenen kwamen bij Florencio al jong tot uiting: in 2003 werd Florencio Reservekampioen van heel Duitsland op het prestigieuze Bundeschampionat en werd hij Algemeen Kampioen van alle vierjarigen in Westfalen. Onder Hans Peter Minderhoud werd Florencio zowel in 2004 als 2005 wereldkampioen bij de jonge dressuurpaarden in Verden. Later won hij tweemaal met overmacht de VHO-Trofee op Prix St. Georges-niveau.

Zolino is gefokt uit onze Ster/ Preferente/Prestatie merrie v. Lancet “Toscani”, waarvan haar nakomelingen zich ruimschoots bewezen hebben in de hoge nationale/ internationale dressuursport.

Zolino loopt momenteel onder Angela Lichte Tour dressuur en zijn hard aan het trainen om de overstap te maken naar de Midden en Zware Tour.

Copyright © 2021 · Stal de Wilderij